Kuchnia Zamkowa to esencja pasji właścicieli do zdrowego, prostego i autentycznego jedzenia. Ich uwielbienie dla kulinarnych podróży po Europie znajduje wyraz na każdym talerzu – inspirowanym kuchnią francuską, pełnym smaku, przygotowanym ze starannością i… “odrobiną” masła.
Szczególną chlubą restauracji jest cukiernia, gdzie pani Bogusia tworzy desery, które od lat podbijają serca gości. Słodkie dzieła sztuki tej niezwykle utalentowanej mistrzyni przyciągają smakoszy z całej Polski, stając się jednym z kulinarnych symboli Zamku Łeba i wpisując się na stałe w jego tradycję.
Nasz Śledź | 40 zł |
Jesiotr wędzony | 52 zł |
Tatar wołowy | 54 zł |
Sałata Cezar | 48 zł |
Tatar z łososia | 50 zł |
Placki ziemniaczane ze smardzami | 54 zł |
Kurki z patelni | 47 zł |
Chrupiący śledź | 42 zł |
Pierożki cielęce | 52 zł |
Kopytka z kurkami w śmietanie | 54 zł |
Pierogi z jagodami i słodką śmietaną | 52 zł |
Filet z dorsza w cieście | 89 zł |
Schabowy rasy Duroc | 92 zł |
Kurczak po austriacku | 70 zł |
Wołowina duszona w Bordeaux | 82 zł |
Sandacz z patelni | 80 zł |
Kotlety mielone | 70 zł |
Kacze udo | 82 zł |
Antrykot wołowy | 150 zł |
Turbot | 120 zł |
Kurczę kukurydziane w całości serwowany przez obsługę przy stole w sobotę i niedzielę |
240 zł |
Chłodnik ogórkowy | 39 zł |
Zupa rybna | 42 zł |
Francuska zupa cebulowa | 39 zł |
Consomme | 44 zł |
Ziemniaki z koperkiem | 10 zł |
Puree ziemniaczane | 10 zł |
Frytki | 14 zł |
Sałata z winegretem | 15 zł |
Mizeria | 16 zł |
Lody zapiekane w bezie | 42 zł |
Tarta jabłkowa | 38 zł |
Crème brûlée | 33 zł |
Zamkowy tort czekoladowy | 386 zł |
Sernik | 32 zł |
Gałka lodów | 10 zł |
tel. 598635141
e-mail: restauracja@zamekleba.pl
Śniadania: 08:00 - 11:00
Kawiarnia: 13:00 - 17:00
Bar: 13:00 - 22:30
Restauracja À la carte:
Informujemy, że do każdego rachunku doliczana jest opłata serwisowa w wysokości 12%.